Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;
Table of Contents
< All Topics>

Λειτουργίες Πινάκων

Σε οποιοδήποτε πίνακα μέσα στο πρόγραμμα υπάρχει η επιλογή της ομαδοποίησης. Για να ενεργοποιήσουμε την ομαδοποίηση του εκάστοτε πίνακα, πατάμε δεξί κλικ πάνω στο όνομα οποιασδήποτε στήλης του πίνακα και επιλέγουμε “Εμφάνισε κουτί ομαδοποίησης”.

Μόλις ενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή, ακριβώς πάνω από τα ονόματα των στηλών, εμφανίζεται ένα πεδίο που λέει: “Σύρετε εδώ μία στήλη για να ομαδοποιήσετε κατά αυτήν τη στήλη”. Επιλέγουμε τη στήλη που θέλουμε και τη σέρνουμε στο πεδίο αυτό.

Σε οποιοδήποτε πίνακα μέσα στο πρόγραμμα, ακριβώς κάτω από τις ονομασίες των στηλών, υπάρχουν τα πεδία των φίλτρων.

Με τα φίλτρα μπορούμε να αναζητήσουμε συγκεκριμένη εγγραφή της στήλης που θα επιλέξουμε. Αν π.χ. στην “Αναζήτηση”, στην στήλη “Όνομα”, συμπληρώσουμε στο φίλτρο το όνομα “Βασίλης”, ο πίνακας θα εμφανίσει μόνο τις εγγραφές με το όνομα “Βασίλης”.

Πατώντας πάνω σε αυτό το σήμα, εμφανίζονται σαν επιλογές όλες οι εγγραφές της συγκεκριμένης στήλης. Αν επιλέξετε κάποια από αυτές τις επιλογές, στον πίνακα θα εμφανιστούν οι εγγραφές που έχουν την συγκεκριμένη επιλογή/επιλογές στην
συγκεκριμένη στήλη.

Στο κάτω δεξιά μέρος του κάθε πίνακα, αφού κάνουμε χρήση κάποιου φίλτρου, εμφανίζεται η επιλογή “Επεξεργασία Φίλτρου”
ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αφού ολοκληρώσετε την αναζήτησή σας με την χρήση των φίλτρων, βεβαιωθείτε ότι στο κάτω μέρος του πίνακα δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με την παρακάτω εικόνα, έτσι ώστε ο πίνακας να επανέλθει στην αρχική του μορφή

Was this article helpful?
0 out of 5 stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
5
Please Share Your Feedback
How Can We Improve This Article?
Need help?